Športni park Šempeter pri Gorici

Investitor

Občina Šempeter-Vrtojba

Operacija je delno sofinancirana s strani Fundacije za šport Republike Slovenije.

Kratek opis projekta

Športni park Šempeter pri Gorici bo postavljen za bolnišnico na območju med železnico in Vrtojbico. Nastajal bo postopoma, saj bo dinamika gradnje odvisna od razpoložljivih sredstev. Vsa športna igrišča bodo orientiran v smeri S-J.

Operacija je delno sofinancirana s strani Fundacije za šport Republike Slovenije.

1. faza

Izvedba 1. faze: 2015

Vrednost del 1. faze: 118.212,92 EUR

V prvi fazi v letu 2015 naložba obsega izgradnjo nogometnega igrišča z umetno travo in kolesarskega poligona za 4cross (ena izmed 4-ih disciplin v gorskem kolesarstvu) namenjenega učenju osnov gorskega kolesarstva ter vadbi. Poleg tega bo zgrajene tudi nekaj potrebne osnovne infrastrukture, da se bo gradnja lahko v prihodnjih letih nadaljevala. Nove pridobitve naj bi po pogodbi izvajalci dokončali do konca septembra.

2. faza

Izvedba 2. faze: 2016

Vrednost del 2. faze: 48.530,88 EUR

V letu 2016 je bilo športnim površinam dodano igrišče za odbojko na mivki z dvema igralnima poljema, okolica pa še dodatno urejena. Pripravljene so tudi že površine za orodja, ki bodo omogočala fitnes v naravi oz. ulično vadbo.

3. faza

Izvedba 3. faze: 2017

Vrednost del 3. faze:
131.462 EUR

V letu 2017 je bilo v športnem parku postavljena vrsta naprav in vadbenih elementov za ulično vadbo, ki med drugim vključujejo poševno klop, dvovišinsko bradljo in vadbeno kletko, otroke pa navdušujejo 30 metrski zip line, vrtavka s tremi sedeži, centralno otroško igralo z več elementi in različne gugalnice. Narejena je bila tudi projektna dokumentacija za pridobitev gradbenega dovoljenja za objekt na območju športnega parka.

 

4. faza

Izvedba 4. faze: 2018

V letu 2018 so bili postavljeni športni elementi za fitnes na prostem. Na območju med Vrtojbico in železnico je v gradnji spremljevalni objekt, ki bo omogočil različna druženja.

5. faza

Izvedba 4. faze: 2020

V letu 2020 je bil dokončan spremljevalni objekt in dodatno nogometno igrišče na travi ter urejeno košarkarsko igrišče za trojke.

 

V nadaljevanju namerava občina urediti manjši skate parktenis igrišča in še kaj …

Za povezavo posameznih športnih območji je urejena kolesarska pot in povezovalna pešpot ter tekaška steza. Celotno območje je zasajeno z drevjem in grmovnicami, na posameznih območjih pa je predvidena dodatna ureditev zelenic.

Skip to content